Pareltje bij de Wallen: Proeflokaal de Prael

Lekker relaxed: de bar van De Prael

Soms het je zo’n middag/avond dat je per ongeluk in het centrum van Amsterdam bent beland. Tussen de toeristen op bierfietsen, vrijgezellenfeestjes en hoopjes kots op de stoep. Mij overkomt het in ieder geval weleens en mijn eerste reactie is dan met gierende banden weg te willen fietsen naar het veilige West/Noord/Zuid/Oost.

Nergens voor nodig!

De hoeveelheid leuke plekken in het centrum neemt gestaag toe en de ‘gebaande paden’ voor toeristen lijken zich toch niet veel verder uit te breiden dan de smerigste pleinen van Amsterdam. Dus als ik weleens in een vlaag van verstandsverbijstering de Warmoesstraat oploop, kan ik met gerust hart door blijven lopen, en wel naar De Prael, mijn favoriete bierstek bij de Wallen.

Altijd als ik daar ben, hangt er een prettig sfeertje. Geen pretenties, niet hip, toch ziet het er wel geinig uit en is het altijd feest met de bediening. Ik vergeet bijna het belangrijkste: ook de (zelfgebrouwen) biertjes erg smakelijk! Eating is cheating, maar als je dan echt liever niet omvalt kan je hier ook eten bestellen. Geen culinaire hoogstandjes, maar prima als bodem voor nog meer biertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.